Nissewaard

Nissewaard

Lees hier meer over Nissewaard.


Nissewaard is een gemeente op het eiland Voorne-Putten in het zuiden van de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente is op 1 januari 2015 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Spijkenisse en Bernisseen omvat het gehele (voormalige) eiland Putten en het oosten van het (voormalige) eiland Voorne.

De gemeenteraden van Spijkenisse en van Bernisse hebben in juli 2013 tot de nieuwe naam Nissewaard besloten. Op 19 november 2014 werd de nieuwe gemeenteraad gekozen.

Op 1 januari 2018 werd er een grenscorrectie doorgevoerd met de gemeente Hellevoetsluis. Sinds deze datum valt het dorp Oudenhoorn onder deze gemeente en niet meer onder Nissewaard.

Nissewaard telt 85.293 (29 april 2016, bron: CBS) inwoners en heeft een oppervlakte van 98,82 km² (waarvan 16,49 km² water).

Jouw bedrijf aanmelden?

Doen we!

Beta tester worden

Wil jij vandaag al toegang tot de nieuwe Hebtrek.nl platform? Dat kan! Doe mee aan onze beta tester project en wees één van de eerste met toegang tot het nieuwste platform.


Voordelen
Wees de eerste in de gemeente Nissewaard, waar het platform gelanceerd wordt, die een maaltijd kan bestellen bij jou favoriete (fastfood) restaurant of nachtsuper via Hebtrek.nl.